2017 is goed ingezet

De afgelopen maanden stonden in het teken van testen, plannen smeden en af en toe al eens een wedstrijd afwerken. Met Herderen gisteren is het triatlonseizoen gestart, de wielrenners hebben intussen al een handvol koersen achter de rug en de volgende weken staan een aantal mooie loopwedstrijden op het programma.

dries in De Panne

Een aantal atleten werkten zich reeds mooi in de kijker. Zo won Maarten Van Trijp alvast de Dorpenomloop in Rucphen (UCI 1.2). Dries Ampe haalde een top 20 in de NorthC Trail, Laurent Nobels haalde top 10 in de Hivernales van Bosvoorde en werkte Gert Veldeman zijn eerste 10km af in minder dan 40′! Afgelopen weekend haalde die andere topmaster Jan Syryn in zijn vijfde sportcarriëre overall een 5e plaats in de trailmarathon in Sussex.

Eerder deze maand haalde Diego Van Looy na een degelijke wedstrijd een 9e plaats op Ironman New Zealand, in een zeer sterk deelnemersveld. Benieuwd naar wat de rest van 2017 voor hem brengt.

2017-03-19 15.57.41

Als clubcoach van 3MD stond ik gisteren vol spanning in Herderen aan de zijlijn tijdens de opener van het T3 triatloncircuit, waar de beste Belgische triatlonclubs tegen elkaar strijden: 5 aantrekkelijke triatlonmanches beslissen over welke club de beste van het land is. Na een mooie zwemproef (9’24” over 750m, in team, in een zwembad) mochten onze mannen als 7e team de fiets op. In een ploegentijdritsysteem, waar elk team bestaat uit 6 atleten en de tijd van de 4e de eindtijd bepaalt, stond nog 23km fietsen en 5km lopen op het programma Er werd in beide richtingen wat haasje-over gespeeld en uiteindelijk haalde het team de 8e plaats, op een luttele 3 seconden van plek 7. Volgende manche wordt afgewerkt op vrijdagavond 30 juni in Geraardsbergen, waar het parcours op en rond de Muur voor spektakel zal zorgen.

Ook tijdens Dwars door Dendermonde werden een aantal mooie prestaties geleverd en stelden de 3MD & Team Hawi atleten zeker niet teleur!

Volgend weekend staat een teamstage op het menu, waar de atleten vooral de coach zullen testen :-D…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s