JOF_stealth_largeHet Fifty-Five zadel is het eerste model met de ‘Just Off Front’ geometrie (JOF) ontwikkeld door John Cobb. Het werd speciaal ontwikkeld om aan de stijgende vraag naar neusloze zadels te voldoen, zowel voor triathlon als wielrennen.

Het is het doel van John Cobb om elke renner en triathleet een oplossing te bieden voor alle aan het zadel gerelateerde kwaaltjes (drukpijn, gevoelloosheid, irritatie, rug- en hamstringhinder, …). De traditionelere zadels uit het gamma bieden heel goede drukherverdeling en verluchting maar af en toe is er nood aan een kortere en brede neus zodat de triathleet/renner helemaal vooraan op het zadel kan plaatsnemen, vandaar ‘Just Off Front’. Deze zadellijn wal bestaan uit modellen met een korte neus, met aandacht voor de verluchting en de drukherverdeling, zet zoals de andere Cobb-modellen.

De zijkanten van dit nieuwe zadel zijn zo ontwikkeld dat ze niet de hamstrings niet hinderen tijdens de fietsbeweging. Daarnaast biedt het Fifty-Five zadel meerdere comfortabele zitmogelijkheden voor de renner.

Het Fifty-Five zadel heeft bevestigingspunten voor het ‘Cobb Hydratatiesysteem’. Dit systeem wordt op de onderkant van het zadel zelf gemonteerd en niet op de zadelrails. Hierdoor behoudt je alle aanpassingsmogelijkheden tijdens de montage van je zadel..

 

Prijs: 209 euro – in stock in Stealth (zie afbeelding), zwart, pink en wit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s