Coaching

bütgenbach (31 van 53)

Iedereen atleet! Elk op zijn/haar eigen niveau!

Sinds 2002 begeleidt Loïc atleten van alle niveaus naar persoonlijke topprestaties: of het nu een 10km lopen is binnen het uur, de Col du Galibier opfietsen of een topprestatie nastreven op een EK of WK triatlon, iedereen is atleet!

De afgelopen jaren haalden de atleten van Loïc meer dan 60 kwalificaties voor Ironman Hawaii, 7 age group wereldtitels (duatlon & triatlon), meerdere Belgische titels (duatlon & triatlon), 5 top-31 prestaties overall @ Ironman Hawaii en 10 elite/U23 medailles op World Triathlon EK en WK, inclusief 2 elite wereldtitels. Daarnaast haalden de atleten persoonlijke besttijden op de meest diverse disciplines op diverse afstanden.

De sleutels tot succes zijn voor elke atleet dezelfde:

  • een persoonlijke aanpak, steeds vertrekkend vanuit de atleet zelf
  • ‘personalised goalsetting’
  • regelmaat & continuïteit
  • consistentie & variatie
  • rekening houden met alles naast het sportieve (werk, privé, …)
  • persoonlijk contact

Een coachingtraject start steeds met een intakegesprek, eventueel in combinatie met een conditietest om de beginsituatie te bepalen en het traject op maat van de atleet uit te tekenen.

De trainingsgroep rond coach Loïc heet ‘Team Hawi‘. De baseline ‘ Make a U-turn to success’ verwoordt meteen de betekenis van ‘Hawi’, waar het keerpunt is van het fietstraject van Ironman Hawaii. Daar begint de echte wedstrijd, tegen de wind terug naar Kona waar nog een marathon wacht. Team Hawi verzamelt atleten die net dat verschil zoeken, de betere tweede helft op zoek naar een persoonlijke beste prestatie, in Hawaii maar uiteraard ook elders. Op regelmatige basis wordt samen getraind, op diverse locaties in België. In een plezante en ontspannen sfeer streven we ernaar elkaar uit te dagen en beter te maken, wat je niveau ook is.

Logo-Team-Hawi-2016

Afhankelijk van de noden van de atleet biedt Loïc verschillende formules aan voor multisport (duatlon/triatlon) en  unisport (atletiek/wielrennen/….

Wil jij van 2023 je beste sportjaar ooit maken? Neem dan snel contact op met Loïc om jouw sportief plan mee vorm te geven!