Triatlon & Multisport Tienen

TMT gaat van start!

Sinds januari 2021 kent Tienen opnieuw een actieve triatlon & multisport clubwerking ‘Triatlon & Multisport Tienen’. Onder impuls van coach Loïc Hélin zal wekelijks samen worden getraind, elk op zijn/haar niveau met als doelstellingen de sport te leren kennen, deel te nemen aan triatlon- en multisportwedstrijden en eenieders duurtalent te ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden. De club richt zich op jeugd (vanaf 11 jaar) en volwassenen. Voorlopig gaan de trainingen van jeugd en volwassenen op hetzelfde tijdstip door.

Wens je lid te worden? Vul dan dit formulier in of contacteer Loïc voor meer info.

Aanbod

Looptrainingen

Op maandag (19u – 20u) en vrijdag (19u – 20u) wordt in groep gelopen vanaf het Houtemveld. Differentiatie is het sleutelwoord. Groepstrainingen starten op vanaf vrijdag 12 november.

Zwemtrainingen

We zwemmen wekelijks op zondag van 7u45 tot 9u in Stedelijk zwembad De Blyckaert. We werken stap voor stap aan meerdere zwemmomenten.

Fietstrainingen

Vanaf half maart rijden we elke zondagvoormiddag (vertrek om 9u15 @ zwembad) een duurrit op de fiets doorheen het mooie Brabantse hinterland. Tijdens de winter worden regelmatig fietsclinics voor de jeugd gehouden, vanaf het voorjaar start een wekelijke jeugdfietstraining op.

Events

Doorheen het jaar zullen clubevents worden aangeboden: gezamenlijke deelname aan wedstrijden, trainingsdagen en leuke alternatieve trainingen: Run&Bike, een Duathlon Challenge, trainen in het Zoniënwoud, een Ardennenoffensief, …

Waarom aansluiten?

In een club is het altijd leuker!

Samen trainen werkt motiverend en dat houd je langer vol. De groepstrainingen zijn het cement van de club en daar zetten we ook vol op in. Zwemmen, fietsen en lopen zijn daarenboven drie basissporten die elk op zijn/haar eigen niveau kan beoefenen. Deze drie basissporten kunnen in verschillende combinaties beoefend worden, waardoor iedereen zich thuis kan voelen binnen de triatlon & multisport.

Lidmaatschap bij 3VL en FROS

TMT is als club aangesloten bij Triatlon Vlaanderen (3VL) en de recreatieve multisportfederatie FROS. Je kan als clublid kiezen of je aansluit bij 3VL of FROS. Voor 2022 is het clublidgeld vastgelegd op 200 euro. Afhankelijk van welke licentie je neemt, komt daar nog een bedrag bij. Voor jeugdatleten gelden voordeeltarieven, afhankelijk van de leeftijd.

Competitieve licentie 3VL: 65 euro

Starterslicentie 3VL: 25 euro

Jeugdlicentie 3VL (-16j): 15 euro

Jeugdlicentie 3VL (16-17j): 30 euro

Recreatieve licentie 3VL: 15 euro

Recreatieve licentie FROS: 15 euro

Sportieve omkadering

Hoofdtrainer Loïc kan bogen op 2 decennia trainerservaring, op alle niveaus. Hij is actief als jeugdtrainer, coacht een ruime groep ambitieuze recreanten en enkele elite atleten, bouwde de afgelopen jaren mee aan de triatlonclub 3MD in Dendermonde, die mede onder zijn impuls verviervoudigde qua ledenaantal. Daarnaast haalde hij met verschillende atleten topprestaties op internationale kampioenschappen, van ontelbare age-group overwinningen tot een elite wereldtitel aan toe. Binnen Triatlon Vlaanderen was Loïc gedurende 4 jaar actief als ‘bondcoach duatlon’ en begeleidde hij de nationale selecties tijdens de internationale kampioenschappen, waar 15 verschillende atleten niet minder dan 33 medailles behaalden.

Wil je zelf trainer worden?

Voor de uitbouw van TMT zijn we op zoek naar extra trainers. Heb je affiniteit met één van de sporten, heb je een trainers- of pedagogisch diploma of ben je bereid er één te behalen en wil je jeugd of volwassenen mee laten groeien in onze mooie sport? Neem zeker contact op met Loïc via loic@hawicoaching.com.

Andere voordelen

Clubleden hebben de mogelijkheid om aan voordeeltarief clukledij aan te schaffen. Ook kunnen ze rekenen op kortingen bij diverse clubpartners (Hawi Coaching, HUUB DESIGN, Triathlonwinkel, …) en schrijven ze prioritair in voor zowel TMT als HAWI events.

Contact

Net zoals HUUB DESIGN, SWS Wheels en Triathlonwinkel.nl als partner mee dit sportieve verhaal schrijven? Neem vrijblijvend contact op!

Let’s make something together.